Potrawa banalnie łatwa w przygotowaniu a jednocześnie smaczna i dekoracyjna. Polecamy na kolację lub szybki lunch w stylu śródziemnomorskim.
Składniki:
- 2 małe filety z kurczaka
- mieszanka sałat
- 6 pomidorków koktajlowych
- 2 plastry sera do grillowania
- 6 oliwek nadziewanych papryką Gaea
- Mieszanka 4 pieprzów Drogheria Alimentari
- 2 łyżki pesto Rosso Conchilia
- 4 łyżki oliwy z oliwek Sitia Gaea
- Sok i skórka z 1/2 cytryny
- Sałatka jest równie pyszna w wersji na ciepło i na zimno. Polecamy spróbować obydwu!
- Kurczaka i ser grillujemy na odrobinie oliwy.
- Mieszamy składniki sosu.
- Na górę kładziemy mięso i ser.
- Podajemy posypane kolorowym pieprzem.
- Oliwki i pomidorki kroimy na pół.
- Sałaty układamy na talerzu. Posypujemy je oliwkami i pomidorkami.
- Kolejne warstwy polewamy sosem.
- Greckie oliwki pochodzą z naturalnych organicznych upraw z rejonu Olimpu. Zbierane ręcznie. Oliwki nadziewane czerwoną papryką uzyskują dzięki temu niezwykły smak oraz stanowią pożywną i zdrową przekąskę. To znakomity dodatek do sałatek i potraw z makaronu lub ryżu. Wzbogacają smak grzanek i kanapek. To także wytworna, lekka przekąska doskonała do wina.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz