Numer 2 ze 100 najsłynniejszych przepisów świata. Tapas to najmodniejszy ze światowych trendów kulinarnych. Masowo powstają tzw. „tapas bar”, czyli restauracje przekąskowe z mnóstwem lokalnych danek i lekkim alkoholem. Każda przekąska charakteryzuje się kilkoma najwyższej jakości składnikami. Coraz częściej pochodzącymi z różnych kuchni.
Składniki:
1.
1.
- grzanka
- pesto genovese Conchilia
- plaster bakłażana grillowany z octem balsamicznym Liberty Mazzetti
- kawałek grillowanego sera
- oliwka nadziewana papryką Gaea
- koperek
- pomidorek koktajlowy
- grzanka
- pesto genovese Conchilia
- plasterek chorizo
- kawałek żółtej papryki grillowanej z octem balsamicznym Liberty Mazzetti
- suszony pomidor Conchilia
- kapary Conchilia
- kawałek sera feta
- oliwka nadziewana czosnkiem Gaea
- grzanka
- pesto rosso Conchilia
- kawałek zielonej papryki oraz ser mozzarella grillowane z octem balsamicznym Liberty Mazzetti
- listek świeżej bazylii
- oliwka nadziewana migdałem Gaea
- suszony pomidor Conchilia
- Przygotowując tapas koniecznie pomyśl o zaproszeniu przyjaciół. Będą zachwyceni!
- Wszystkie składniki układamy w niewielkie kanapeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz