Klasyczne pyszne danie dla wszystkich fanów pomidorów. Zarówno w formie świeżej, suszonej jak i zmiksowanej z oliwą.
Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu trofiette Conchilia
- 1/3 opakowania pesto Rosso Conchilia
- 6 suszonych pomidorów Conchilia
- 2 łyżeczki kaparów Conchilia
- Mały kubek śmietany 12%
- Ser gorgonzola (ilość wedle upodobań)
- 4 pomidorki koktajlowe
- Ser gorgonzola można zastąpić innym serem pleśniowym o wyraźnym smaku.
- Makaron przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Suszone pomidory kroimy w paski, zaś świeże na pół.
- Dodajemy pesto i ponownie mieszamy.
- Na rozgrzanej patelni podgrzewamy ser i śmietanę. Stale mieszając tworzymy jednolity sos.
- Do sosu dodajemy makaron, pomidory i kapary. Całość mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz