czwartek, 18 października 2012

Troffiette z pesto i suszonymi pomidorami

Klasyczne pyszne danie dla wszystkich fanów pomidorów. Zarówno w formie świeżej, suszonej jak i zmiksowanej z oliwą.

Składniki:
  • Ser gorgonzola można zastąpić innym serem pleśniowym o wyraźnym smaku.

  • Makaron przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  • Suszone pomidory kroimy w paski, zaś świeże na pół.
  • Dodajemy pesto i ponownie mieszamy.
  • Na rozgrzanej patelni podgrzewamy ser i śmietanę. Stale mieszając tworzymy jednolity sos.
  • Do sosu dodajemy makaron, pomidory i kapary. Całość mieszamy.
  • Suszone włoskie pomidory utrwalone w oleju. Znakomicie zachowują walory odżywcze świeżych pomidorów. Pyszna samodzielna przekąska oraz klasyczny dodatek do makaronów i antipasti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz