Danie smaczne i kolorowe. To sprawia, że idealnie przypomina Kretę - jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
Składniki:
sos:
- 250g ziemniaków sałatkowych
- 1/2 słoika oliwek kalamata Gaea
- 150g fety, pokruszonej na duże kawałki
- 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
- 1 mała czerwona cebula, cienkie plasterki
- 3 gałązki dymki, posiekane
- 1 łyżka drobno posiekanej cytryny
- Sól morska Drogheria Alimentari
- Czarny pieprz Drogheria Alimentari
- 1 łyżka różowego octu winnego Mazzetti
- 1/2 łyżeczki musztardy Dijon Maille
- 5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin Gaea
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach, lekko studzimy, obieramy.
- Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.
- Przygotowujemy sos i polewamy nim ziemniaki, gdy są jeszcze ciepłe.
- Odstawiamy do zamarynowania na ok. 3 godziny przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz