piątek, 10 maja 2013

Flautas

Jedno z bardziej popularnych dań kuchni meksykańskiej. Pyszna pasa połączona z pikantnymi papryczkami zawinięta w podpieczone, chrupiące placki tortilla.

Składniki:
  • Wszyscy którzy nie mogą żyć bez mięsa mogą dodać podsmażone kawałki kurczaka.

  • Mieszamy razem pastę z fasoli, paprykę i cebulę.
  • Każdy kawałek smarujemy cienko przygotowaną pastą i zawijamy w rulonik.
  • Podajemy polane salsą.
  • Placki tortilla kroimy na pół.
  • Flautas opiekamy na patelni, aby stały się chrupiące.
  • Salsa warzywna łagodna jest wspaniałym sosem wykorzystywanym w większości meksykańskich dań m.in. quesadilli, enchilady i burrito. Jako doskonały dodatek do Tortilla Chips tworzy najpopularniejszą przystawkę świata.

2 komentarze:

  1. MEKSYK! Prezentuje się świetnie :) Idealna przekąska na sobotnią imprezkę :)

    OdpowiedzUsuń