wtorek, 21 maja 2013

Kurczak w meksykańskiej potrawce

Smaczne i sycące danie w meksykańskim stylu. Dużo warzyw, bogactwo smaków i aromatów oraz oczywiście tortilla.

Składniki:

  • Warzywa kroimy w dużą kostkę.
  • Na drugiej patelni obsmażamy kawałki kurczaka.
  • Tortille opiekamy.
  • Dusimy na średnim ogniu ok. 4 minuty.
  • Przekładamy je do warzyw, całość zalewamy salsą i dusimy jeszcze ok. 4 minuty.
  • Danie podajemy jako potrawkę do samodzielnego nakładania na placki.
  • Fasola stanowi główny składnik meksykańskiej diety. Wśród wielu odmian tej rośliny można znaleźć czarną fasolę o lekko słodkim smaku. Wyróżnia się ona małymi ziarnami o czarnej skórce i kremowym miąższu. Jest często dodawana do zup, sałatek i sals.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz