sobota, 9 lutego 2013

Cukinia nadziewana serem feta

Danie które bardzo łatwo przygotować na zewnątrz gdy świeci słońce a także poza sezonem na domowym grillu lub patelni. Dodatek meksykańskiej przyprawy nadaje całości oryginalnego smaku.

Składniki:

  • Cukinię kroimy wzdłuż na pół.
  • Ser feta mieszamy z bruschettą z pomidorów i posiekaną wcześniej cukinią.
  • Otrzymany farsz nakładamy do wydrążonych połówek cukinii i pieczemy na grillu aż ser się rozpuści.
  • Drążymy środek, który następnie drobno siekamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  • Całość doprawiamy łyżeczką przyprawy mexicana.
  • Przyprawa do burrito to oryginalna kompozycja przypraw. Z łatwością pozwoli przygotować wam nie tylko słynne meksykańskie danie o tej samej nazwie ale jak widać może posłużyć jako oryginalny dodatek do innych dań.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz