piątek, 22 lutego 2013

Sopa de migas

Bardzo prosta w przygotowaniu meksykańska zupa „z kawałkami chleba”. U nas w wersji z pysznymi nachosami.

Składniki:
  • Zamiast okrągłych można też użyć klasycznych trójkątnych w różnych smakach.

  • Cebulę i czosnek podsmażamy krótko na oliwie.
  • Dolewamy bulion. Pozostawiamy przez chwilkę na małym ogniu.
  • Zupę podajemy gorącą, bezpośrednio po przygotowaniu.
  • Dodajemy salsę z pomidorami i podgrzewamy ok. 5 minut.
  • Posypujemy obficie nachosami.
  • Tortilla chips to nie tylko pyszna przekąska. Jak widać z powodzeniem mogą być dodatkiem do innych dań. W odróżnieniu do chipsów ziemniaczanych które są smażone, tortillę wypieka się w piecach, dzięki czemu zawierają znacznie mniej tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz