środa, 27 lutego 2013

Czekoladowe ciasto z oliwą

Pyszne ciasto z grecką oliwą z oliwek. Proste w przygotowaniu. Gwarantujemy że w całości zniknie w mniej niż minuty.

Składniki:
  • Ciasto to jest równie smaczne na ciepło jak i na zimno (z lodówki).

  • Rozpuszczamy czekoladę wraz z oliwą z oliwek
  • Powoli dodajemy czekoladę.
  • Podgrzewamy piekarnik do 160oC.
  • Przed podaniem dekorujemy łyżką jogurtu.
  • Ubijamy jajka z cukrem na sztywną pianę.
  • Mieszamy mąkę z orzechami i dodajemy stopniowo do masy z piany i czekolady.
  • Wylewamy masę do okrągłej formy i pieczemy przez około 25-30 minut.
  • Organiczna oliwa z oliwek extra virgin firmy Gaea swój wspaniały smak zawdzięcza ręcznym zbiorom oraz tłoczeniu na zimno oliwek rosnących w specjalnym regionie upraw organicznych.

1 komentarz: