czwartek, 7 lutego 2013

Polędwiczki na ostro

Pyszne polędwiczki w azjatyckim stylu. Całość dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek w postaci sosów hoisin i sambal nadaje całości niezwykłego charakteru.

Składniki:

  • Mięso kroimy w grubsze paski i marynujemy w sosie sojowym przez pół godziny.
  • Dodajemy mięso.
  • Danie podajemy z kolorowym ryżem jaśminowym.
  • Cebulki siekamy, a następnie lekko podsmażamy.
  • Po chwili całość zalewamy sosami hoisin i sambal. Dusimy przez 8 minut.
  • Hoisin ma słodko pikantny smak i delikatny czosnkowy aromat. Jest doskonałym składnikiem marynat, mięs oraz sosów. Świetnie smakuje z potrawami smażonymi lub owocami morza. Może być używany także do kaczki po pekińsku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz