niedziela, 17 lutego 2013

Naleśniki z mleczkiem kokosowym

Mogą być z serem, ze szpinakiem lub na słodko z dżemem. Ale czy ktoś próbował naleśników z kolorowymi i świeżymi owocami? Polecamy i życzymy smacznego.

Ciasto: owoce:
  • kiwi, mały grejpfrut, 1/4 arbuza, 1 pomarańca, ananas w kawałkach, posiekana świeża mięta

  • Składniki na ciasto mieszamy tworząc gładką masę i odstawiamy na 15 minut w chłodne miejsce.
  • Kroimy w średnią kostkę, przekładamy do salaterki, posypujemy miętą i ostrożnie mieszamy.
  • Na każdym układamy owocowe nadzienie, tworzymy dekoracyjne rożki i od razu podajemy
  • Z owoców usuwamy pestki, błony i skórki.
  • Z ciasta smażymy niewielkie naleśniki.
  • Mleczko kokosowe to bajeczny smak i podstawowy składnik kuchni tajskiej. Tradycyjny smak kokosa jest neutralny, ale nie słodki! Jest doskonałe do dań w sosie curry oraz potraw na bazie ryżu i makaronu. Znakomicie podnosi walory smakowe zup. Nadaje charakteru daniom obiadow ym oraz wzb o gaca smak deserów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz