piątek, 1 lutego 2013

Krewetki z grilla

Proste i smaczne danie na grilla. Pyszna alternatywa dla popularnej kiełbasy i karkówki. Szaszłyki można przygotować zarówno w plenerze jak również na domowym grillu.

Składniki:

  • Masło roztapiamy wlewamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek.
  • Do całości dodajemy sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
  • Rozgrzewamy grilla do wysokiej temperatury.
  • Dodajemy musztardę, bazylię i rozgnieciony czosnek.
  • Do marynaty wrzucamy krewetki i delikatnie mieszamy. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
  • Krewetki nadziewamy na patyki i kładziemy na ruszt posmarowany oliwą. Pieczemy po około 2 minuty z każdej strony.
  • Oryginalna burgundzka musztarda z Dijon. Produkowana według tradycyjnej receptury z Dijon. Ma delikatny kwaskowy i lekko pikantny smak. Jest znakomitą przyprawą do mięsa, ryb i makaronów. Stanowi znakomity dodatek do sosów i marynat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz