środa, 13 lutego 2013

Pieczeń w sosie musztardowym

Znakomita pieczeń z dodatkiem autentycznych francuskich musztard. Całość znakomicie prezentuje się na świątecznych stołach. Bogaty aromat sprawia że goście od razu sięgną po dokładkę.

Składniki:

  • Cebulę, czosnek, kminek, sambal oelek, teriyaki, trawę cytrynową i czerwone wino miksujemy na gładką masę.
  • Przykrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  • Rozgrzewamy grill do średniej temperatury. Smarujemy ruszt olejem i układamy szaszłyki.
  • Marynatę wlewamy do miski, dodajemy wołowinę i całość mieszamy.
  • Następnie robimy szaszłyki nadziewając po około 4 sztuki mięsa na jeden patyk.
  • Grillujemy około 5 minut z każdej strony.
  • Autentyczna francuska musztarda Dijon. Produkowana według tradycyjnej receptury produkowanej z pokolenia na pokolenie. Posiada delikatny kwaskowy i pikantny smak. Jest znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, ryb, makaronów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz