wtorek, 19 lutego 2013

Tortilla Comida

Klasyczne danie kuchni meksykańskiej gdzie głównymi elementami są tortilla oraz pikantne papryczki. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Uważajcie na ostrą papryczkę.

Składniki
  • Im więcej papryczek tym ostrzejsza potrawa. Zamiast salsy łagodnej można dodać pikantnej.

  • Mieszamy razem: pastę z fasoli, śmietanę, żółty ser i kawałki papryki jalapeno.
  • Następnie, tak przygotowane placki, podgrzewamy na gorącej patelni do momentu, aż się zarumienią.
  • Powstałą masę rozsmarowujemy na połowie każdego placka i przykrywamy „wolną” połową.
  • Podajemy polane sosem salsa i posypane dymką. Pycha!
  • Pinto to jedna z najpopularniejszych odmian fasoli w Ameryce Łacińskiej. Przygotowana z niej pasta ma intensywny, lekko mączny smak, któremu ostrości dodaje cebula i papryka chilli. To doskonały dodatek do sosów, dipów, sals oraz tradycyjnych dań meksykańskich.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz