wtorek, 12 lutego 2013

Miodowa sałatka z łososiem

Pyszna i lekka sałatka. Sos z dodatkiem musztardy miodowej nadaje całości niezwykłego smaku i aromatu.

Składniki:
  • 1 filet łososia
  • tacka groszku cukrowego
  • 4 łyżki płatków migdałów
  • 1 sałata rzymska
Sos:

  • Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni.
  • Składniki łączymy z porwaną sałatą, polewamy sosem i lekko mieszamy.
  • Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki.
  • Musztarda miodowa to znakomita przyprawa do mięs i wędlin. Pyszne połączenie słodyczy prawdziewgo miadu z pikantnym smakiem orygianlnej musztardy dijon. Świetnie komponuje się także z rybami oraz owocami morza. Stanowi znakomity dodatek do sosów.

1 komentarz: