Pyszne danie w indyjskim stylu. Bogata kompozycja smaków i aromatów. Bardzo proste w przygotowaniu i pożywne. Sprawdzi się przy każdej okazji.
Składniki:
- 0,5 łyżki żółtej pasty curry Kanokwan
- 300g ryżu jaśminowego Smart Chef
- 2 liście laurowe
- 1 filiżanka mrożonego groszku
- 2 filiżanka i pociętych drobno: marchewki, selera i pora
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- Dawkujcie curry z dużą rozwagą, ta niepozornie wyglądająca saszetka zawiera bardzo pikantną przyprawę.
- Pastę curry mieszamy z niewielką ilością wody i wlewamy do ryżu.
- Gotowe danie mieszamy delikatnie z jogurtem. Podajemy gorące.
- Dalej ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, z dwoma odstępstwami: 1) gdy woda się zagotuje dodajemy liście, groszek i warzywa. 2) kiedy w ryżu pojawią się „dziurki”, zmniejszamy ogień do minimum i przykrywamy garnek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz