Bardzo łatwe do przygotowania danie. Aromatyczne składniki nadają całości egzotycznego smaku. Ciekawy sposób podania sprawi że znakomicie pasuje na każdą imprezę.
Składniki:
- 1 kg mielonego mięsa z indyka
- 1 cebula pokrojona w małą kostkę
- 1 łyżka pasty do smażenia z czosnkiem, bazylią i chili Thai Heritage
- 2 łyżki mleczka kokosowego A-tip
- różowa sól himalajska Drogheria Alimentari do smaku
- 1 pełna łyżka mąki ryżowej
- olej Carotino do smażenia
- patyczki do szaszłyków
- Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
- W wąskim, wysokim rondelku rozgrzewamy olej i smażymy w nim mięso ok. 2 minuty.
- Następnie formujemy małe kulki i nadziewamy je na patyczki do szaszłyków.
- Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz