niedziela, 10 lutego 2013

Egzotyczne kulki z indyka

Bardzo łatwe do przygotowania danie. Aromatyczne składniki nadają całości egzotycznego smaku. Ciekawy sposób podania sprawi że znakomicie pasuje na każdą imprezę.

Składniki:

  • Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
  • W wąskim, wysokim rondelku rozgrzewamy olej i smażymy w nim mięso ok. 2 minuty.
  • Następnie formujemy małe kulki i nadziewamy je na patyczki do szaszłyków.
  • Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy.
  • Sos do smażenia Thai Heritage to świeże listki bazylii, drobno posiekane i lekko przysmażone, z czosnkiem i ostrą papryczką chili. Świetnie smakuje z różnego rodzaju daniami kuchni tajskiej oraz smażonymi i pieczonymi rybami bądź delikatnym, białym mięsem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz