Świetny pomysł na kalafiora w indyjskim stylu. Pasta curry dodaje całości delikatnego pikantnego smaku. Danie prezentuje się znakomicie i wyśmienicie smakuje.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 2 łyżki żółtej pasty curry Kanokwan
- 1 duży kalafior
- 1 mała śmietana 18%
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 filiżanka startego żółtego sera
- czarny pieprz Drogheria Alimentari do smaku
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli morskiej Drogheria Alimentari
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
- Dawkujcie curry z dużą rozwagą, ta niepozornie wyglądająca saszetka zawiera bardzo pikantną przyprawę.
- Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 165 st.C.
- Pastę curry mieszamy ze śmietaną i jogurtem i doprawiamy pieprzem.
- Tak przygotowaną potrawę zapiekamy ok. 8 minut.
- Kalafior dzielimy na różyczki i obgotowujemy lekko w wodzie z dodatkiem cukru i soli.
- W naczyniu żaroodpornym układamy kalafiora, polewamy go sosem, posypujemy serem.
- Podajemy gorącą, przybraną pomidorkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz