Pyszne polędwiczki w azjatyckim stylu. Całość dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek w postaci sosów hoisin i sambal nadaje całości niezwykłego charakteru.
Składniki:
- 1 polędwiczka
- 3 łyżki sosu sojowego Woh Hup
- 1 sos Hoisin Woh Hup
- 1 1/2 łyżka sosu Sambal Oelek Woh Hup
- 3 cebulki z dymki
- ryż jaśminowy Smart Chef
- olej Carotino do smażenia
- Mięso kroimy w grubsze paski i marynujemy w sosie sojowym przez pół godziny.
- Dodajemy mięso.
- Danie podajemy z kolorowym ryżem jaśminowym.
- Cebulki siekamy, a następnie lekko podsmażamy.
- Po chwili całość zalewamy sosami hoisin i sambal. Dusimy przez 8 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz