Mogą być z serem, ze szpinakiem lub na słodko z dżemem. Ale czy ktoś próbował naleśników z kolorowymi i świeżymi owocami? Polecamy i życzymy smacznego.
Ciasto:
- mleczko kokosowe A-tip
- 3/4 filiżanki mąki ryżowej
- 1 jajko
- szczypta soli morskiej Drogheria Alimentari
- 2 łyżki oleju Carotino
- 2/3 filiżanki soku z ananasa w kawałkach
- kiwi, mały grejpfrut, 1/4 arbuza, 1 pomarańca, ananas w kawałkach, posiekana świeża mięta
- Składniki na ciasto mieszamy tworząc gładką masę i odstawiamy na 15 minut w chłodne miejsce.
- Kroimy w średnią kostkę, przekładamy do salaterki, posypujemy miętą i ostrożnie mieszamy.
- Na każdym układamy owocowe nadzienie, tworzymy dekoracyjne rożki i od razu podajemy
- Z owoców usuwamy pestki, błony i skórki.
- Z ciasta smażymy niewielkie naleśniki.
- Mleczko kokosowe to bajeczny smak i podstawowy składnik kuchni tajskiej. Tradycyjny smak kokosa jest neutralny, ale nie słodki! Jest doskonałe do dań w sosie curry oraz potraw na bazie ryżu i makaronu. Znakomicie podnosi walory smakowe zup. Nadaje charakteru daniom obiadow ym oraz wzb o gaca smak deserów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz