Znakomita pieczeń z dodatkiem autentycznych francuskich musztard. Całość znakomicie prezentuje się na świątecznych stołach. Bogaty aromat sprawia że goście od razu sięgną po dokładkę.
Składniki:
- 1,5 kg mięsa pieczeniowego
- 1,5 łyżki oleju Carotino
- 1 łyżka soli morskiej Drogheria Alimentari
- 6 łyżek musztardy starofrancuskiej Maille
- 8 ziemniaków
- 3 łyżki musztardy oryginalnej Dijon Maille
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku, szczypiorek i pietruszka
- Cebulę, czosnek, kminek, sambal oelek, teriyaki, trawę cytrynową i czerwone wino miksujemy na gładką masę.
- Przykrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
- Rozgrzewamy grill do średniej temperatury. Smarujemy ruszt olejem i układamy szaszłyki.
- Marynatę wlewamy do miski, dodajemy wołowinę i całość mieszamy.
- Następnie robimy szaszłyki nadziewając po około 4 sztuki mięsa na jeden patyk.
- Grillujemy około 5 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz