Bardzo prosta w przygotowaniu meksykańska zupa „z kawałkami chleba”. U nas w wersji z pysznymi nachosami.
Składniki:
- tortilla chips okrągłe 453g Casa Fiesta
- 4 filiżanki bulionu drobiowego
- 6 zmiksowanych pomidorów
- 1 cebula pokrojona w cienkie piórka
- 2 posiekane ząbki czosnku
- salsa warzywna ostra Casa Fiesta
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Gaea
- sól morska Drogheria Alimentari
- mieszanka 4 pieprzów Drogheria Alimentari
- Zamiast okrągłych można też użyć klasycznych trójkątnych w różnych smakach.
- Cebulę i czosnek podsmażamy krótko na oliwie.
- Dolewamy bulion. Pozostawiamy przez chwilkę na małym ogniu.
- Zupę podajemy gorącą, bezpośrednio po przygotowaniu.
- Dodajemy salsę z pomidorami i podgrzewamy ok. 5 minut.
- Posypujemy obficie nachosami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz