Danie które bardzo łatwo przygotować na zewnątrz gdy świeci słońce a także poza sezonem na domowym grillu lub patelni. Dodatek meksykańskiej przyprawy nadaje całości oryginalnego smaku.
Składniki:
- 4 cukinie
- 250g sera feta
- 1 łyżka pesto z suszonych pomidorów Gaea
- różowa sól himalajska Drogheria Alimentari organiczny pieprz czarny Drogheria Alimentari
- 1 łyżeczka przyprawy do burrito Azteca
- Cukinię kroimy wzdłuż na pół.
- Ser feta mieszamy z bruschettą z pomidorów i posiekaną wcześniej cukinią.
- Otrzymany farsz nakładamy do wydrążonych połówek cukinii i pieczemy na grillu aż ser się rozpuści.
- Drążymy środek, który następnie drobno siekamy i doprawiamy solą i pieprzem.
- Całość doprawiamy łyżeczką przyprawy mexicana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz