poniedziałek, 18 lutego 2013

Pieczony kurczak

Aromatyczny złocisty kurczak zawsze dobrze smakuje. Dodatek musztardy miodowej wzbogaca smak mięsa drobiowego. Znakomite danie na każdą okazję.

Składniki:
  • 1 cały kurczak
  • 3 łyżki musztardy miodowej Maille
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • Sok z połowy cytryny

  • Kurczaka nacieramy mieszanką Musztardy Miodowej Maille, octu i soku z cytryny.
  • Przykrywamy, zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy ok.40 minut.
  • Pieczemy w żaroodpornym naczyniu w 220°C do zbrązowienia skórki (ok. 20 minut).
  • Podajemy z sezonowymi warzywami.
  • Oryginalne połączenie pikantnego smaku musztardy dijon ze słodkim smakiem prawdziwego miodu. Stanowi znakomity dodatek do ryb, pieczeni oraz owoców morza. Jest świetnym składnikiem sosów i marynat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz