Bardzo smaczna i lekka sałatka. Owoce morza i awokado to zadziwiająco dobre połączenie a ostre papryczki nadają całości odpowiedniego charakteru.
Składniki
- 16 średnich krewetek obranych z pancerzyków
- 2 miękkie owoce awokado
- świeża, posiekana kolendra
- oliwa z oliwek extra virgin Gaea
- papryka jalapeno krojona La Costena pocięta na ćwiartki
- 4 łyżki majonezu
- pasta wasabi S&B do smaku
- sól morska Drogheria Alimentari
- mieszanka 4 pieprzów Drogheria Alimentari
- Ostrość tego dania zależy od ilości dodanych papryczek. Uważajcie żeby nie przesadzić.
- Mieszamy razem: pastę z fasoli, śmietanę, żółty ser i kawałki papryki jalapeno.
- Następnie, tak przygotowane placki, podgrzewamy na gorącej patelni do momentu, aż się zarumienią.
- Powstałą masę rozsmarowujemy na połowie każdego placka i przykrywamy „wolną” połową.
- Podajemy polane sosem salsa i posypane dymką. Pycha!
piekna, smaczna i bardzo zdrowa salatka :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam.