Klasyczne danie kuchni meksykańskiej gdzie głównymi elementami są tortilla oraz pikantne papryczki. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Uważajcie na ostrą papryczkę.
Składniki
- 8 placków tortilla Wrap
- papryka Jalapeno krojona La Costena
- salsa warzywna łagodna
- pasta z fasoli pinto La Costena
- 2 filiżanki startego żółtego sera
- śmietana 12%
- szczypiorek z dymki, posiekany
- Im więcej papryczek tym ostrzejsza potrawa. Zamiast salsy łagodnej można dodać pikantnej.
- Mieszamy razem: pastę z fasoli, śmietanę, żółty ser i kawałki papryki jalapeno.
- Następnie, tak przygotowane placki, podgrzewamy na gorącej patelni do momentu, aż się zarumienią.
- Powstałą masę rozsmarowujemy na połowie każdego placka i przykrywamy „wolną” połową.
- Podajemy polane sosem salsa i posypane dymką. Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz