Prosta w przygotowaniu przekąska w meksykańskim stylu. Chrupiące nachos sprawdzą się przy każdej okazji. Znakomicie pasują do zimnego piwa ;)
Składniki:
- tortilla chips okrągłe 453g Casa Fiesta
- pół puszki papryki jalapeno krojonej La Costena (puszka 220g)
- 1/3 zielonej i 1/3 czerwonej papryki pokrojone w kostkę
- posiekany szczypiorek z dymki
- szklanka startego żółtego sera
- 1 szklanka salsy warzywnej ostrej Casa Fiesta
- sos guacamole Casa Fiesta
- Zamiast okrągłych można też użyć klasycznych trójkątnych w różnych smakach.
- Podgrzewamy piekarnik do 180oC.
- Układamy na niej warstwami: nachos, ser, jalapeno, paprykę, szczypiorek. Zabieg ponawiamy. Kończymy serem posypanym na nachos.
- Podajemy na gorąco z salsą i guacamole w formie dipów.
- Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.
- Zapiekamy do momentu, aż ser się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz