czwartek, 21 lutego 2013

Farmerskie nachos

Prosta w przygotowaniu przekąska w meksykańskim stylu. Chrupiące nachos sprawdzą się przy każdej okazji. Znakomicie pasują do zimnego piwa ;)

Składniki:
  • Zamiast okrągłych można też użyć klasycznych trójkątnych w różnych smakach.

  • Podgrzewamy piekarnik do 180oC.
  • Układamy na niej warstwami: nachos, ser, jalapeno, paprykę, szczypiorek. Zabieg ponawiamy. Kończymy serem posypanym na nachos.
  • Podajemy na gorąco z salsą i guacamole w formie dipów.
  • Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.
  • Zapiekamy do momentu, aż ser się rozpuści.
  • Zdrowsza alternatywa dla zwykłych chipsów. Wypiekane kawałki toritilli znakomicie smakują z najróżniejszymi sosami i salsami. Obowiązkowy punkt każdego przyjęcia w stylu meksykańskim. To także świetna przekąska podczas filmowego wieczoru z rodziną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz