Danie smaczne, niezwykle zdrowe i proste zarazem. Można dowolnie stosować kombinacje własnych ulubionych warzyw.
Składniki:
- papryka w różnych kolorach
- średnie pieczarki
- ogórek lub cukinia
- cebula czerwona i biała
- pomidory
- oliwa z oliwek extra virgin Gaea
- sos sojowy jasny Woh Hup
- ocet balsamiczny Mazzetti
- czarny pieprz Drogheria Alimentari
- różnego rodzaju zioła bazylia, tymianek, zioła prowansalskie
- Pieczarki dokładnie myjemy i obcinamy nóżkę.
- Cebulę i ogórka kroimy w niezbyt cienkie plastry.
- Nadziewamy naprzemiennie na patyczki.
- Szaszłyki zanurzamy w marynacie obracając je co jakiś czas. Marynujemy przez 15-20 minut.
- Paprykę kroimy w kwadraty (mniej więcej wielkości pieczarek).
- Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na kawałki odpowiedniej wielkości.
- Oliwę z oliwek Gaea mieszamy z jasnym sosem sojowym Wuh-Hup i octem w proporcjach 3:1. Dla smaku dodajemy zioła i pieprz
- Grillujemy polewając od czasu do czasu marynatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz