Były szaszłyki wegetariańskie. Tym razem wersja dla osób które bez mięsa żyć nie mogą. Dodatek w postaci aromatycznego sosu wzbogaca smak całego dania.
Składniki:
- cebula
- mielony ząbek czosnku
- 1 1/2 łyżki sosu do woka teriyaki Go Tan
- kminek
- 1 łyżeczka pasty z kolendry Thai Haritage
- 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek Go Tan
- 1 szklanki czerwonego wina
- pokrojona trawa cytrynowa Thai Heritage
- wołowina pokrojona w kostkę
- Dodatek w postaci różnokolorowych warzyw nie zaszkodzi a danie zyska więcej kolorów, smaków a na pewno zdrowia.
- Cebulę, czosnek, kminek, sambal oelek, teriyaki, trawę cytrynową i czerwone wino miksujemy na gładką masę.
- Przykrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
- Rozgrzewamy grill do średniej temperatury. Smarujemy ruszt olejem i układamy szaszłyki.
- Marynatę wlewamy do miski, dodajemy wołowinę i całość mieszamy.
- Następnie robimy szaszłyki nadziewając po około 4 sztuki mięsa na jeden patyk.
- Grillujemy około 5 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz