Mały przerywnik między daniami mięsnymi. Grillowana cebula świetnie smakuje a co ważniejsze jest bardzo łatwa w przygotowaniu.
Składniki:
- 4 duże cebule
- 1 filiżanka miodu
- 2 ząbki czosnku
- 10 dkg pleśniowego sera
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- mieszanka czterech pieprzów Drogheria Alimenteri
- Obieramy cebule i kroimy na pół.
- Następnie odstawiamy całość do lodówki na około godzinę.
- Na średnio rozgrzany grill układamy cebule na płaskiej części.
- Ponownie kładziemy na grilla i pieczemy przez kilka minut.
- Rozgniatamy czosnek, mieszamy z miodem i polewamy dokładnie cebule.
- Ser rozgniatamy widelcem i mieszamy z posiekaną pietruszką.
- Po 10 minutach zdejmujemy a na płaską część nakładamy wcześniej przygotowany farsz z sera i pietruszki. Doprawiamy szczyptą soli
- Mieszanka czterech naturalnych pieprzów to doskonała harmonia między pikantnym smakiem pieprzu czarnego bardzo subtelnego smaku pieprzu białego z dodatkiem wyjątkowych aromatów pieprzu zielonego i czerwonego. Jest znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju potraw pieczonych, smażonych czy grillowanych. Dzięki opakowaniu z młynkiem pieprz nie wietrzeje dzięki czemu mamy zawsze świeżą przyprawę.
Cudowna! Świetny pomysł - zapisuję:)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)