piątek, 8 lutego 2013

Grillowana cebula

Mały przerywnik między daniami mięsnymi. Grillowana cebula świetnie smakuje a co ważniejsze jest bardzo łatwa w przygotowaniu.

Składniki:
  • 4 duże cebule
  • 1 filiżanka miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dkg pleśniowego sera
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • mieszanka czterech pieprzów Drogheria Alimenteri

  • Obieramy cebule i kroimy na pół.
  • Następnie odstawiamy całość do lodówki na około godzinę.
  • Na średnio rozgrzany grill układamy cebule na płaskiej części.
  • Ponownie kładziemy na grilla i pieczemy przez kilka minut.
  • Rozgniatamy czosnek, mieszamy z miodem i polewamy dokładnie cebule.
  • Ser rozgniatamy widelcem i mieszamy z posiekaną pietruszką.
  • Po 10 minutach zdejmujemy a na płaską część nakładamy wcześniej przygotowany farsz z sera i pietruszki. Doprawiamy szczyptą soli
  • Mieszanka czterech naturalnych pieprzów to doskonała harmonia między pikantnym smakiem pieprzu czarnego bardzo subtelnego smaku pieprzu białego z dodatkiem wyjątkowych aromatów pieprzu zielonego i czerwonego. Jest znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju potraw pieczonych, smażonych czy grillowanych. Dzięki opakowaniu z młynkiem pieprz nie wietrzeje dzięki czemu mamy zawsze świeżą przyprawę.

1 komentarz: